Ćureće vreteno

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ćureće vreteno
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 8
18/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
"Jedite u slast ovo raskošno ćureće vreteno"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Istucajte blago ćureće šnicle. Posolite i začinite biberom.

Umutite dva jaja žičanom mutilicom i dodajte 20 g, narendanog parmezana.

Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i ispržite jedan omlet. Isecite omlet na 3 lente.

U sredinu svake šnicle stavite po parče omlete i parče slanine. Uvijte u rolat i probodite čačkalicom.

U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Ubacite čenove belog luka i grančicu ruzmarina. Ispržite rolnice sa svih strana kratko i prelijte belim vinom.

Sipajte 50 ml tople vode, poklopite posudu i kuvajte ćureće rolnice 20 minuta ili dok ne ostanu na masnoći.

Skuvajte 500 g krompira. Oljuštite i pretvorite u pire, dok je još topao. Stavite u topli pire grudvu masnalca i sipajte 100 ml svežeg mleka.

Mešajte energično viljuškom dok pire ne postane vazdušast. Nikada ne mutite krompir pire mikserom.Postaje kao lepak.

Stavite krompir pire u odgovarajući tanjir za serviranje i odozgo poređajte ćureće vreteno.

Prelijte ćureće vreteno masnoćom od prženja. Servirajte toplo jelo.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: