Način pripreme
Istanjite meso i oblikujte list koji se može uviti u rolat. Stavite meso na veliki list folije, začinite solju, biberom i pospite suvom majčinom dušicom.
Umutite aja. Sitno isecite mladi luk i peršun. Dodajte ih u jaja.
Ipržite tanak omlet i stavite ga na parče mesa. Odozgo poređajte tanke komade šunke i deo topljenog sira.
Očistite pečurke i sitno ih isecite.Dinstajte ih u maslacu i začinite solju i biberom.
Stavite polovinu preko mesa. Uvijte u stegnat rolat. Lepo uvijte u foliju. Stavite rolat u pleh sa malo vode i pecite na 170 steoeni oko 80 minuta. Nakon 70 minuta, odvijte rolat, pazite da ne isteče sos iz folije i pecite dok ne i dobije zlatnu boju. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Od ostalih pečuraka napravite sos, u pečurke u tiganju dodajte preostali topljeni sir, i rastopite, dodajte malo vode da se razredi.
Pasirajte da bude gladak ili ako volite ostavite krupnije komade pečuraka.
Rolat isecite na kriške i servirajte sa sosom.