Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjsko vreteno sa pivom i krompirom

Svinjsko vreteno sa pivom i krompirom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Svinjsko vreteno sa pivom i krompirom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Pozovite koliko god želite gostiju - za sve će biti dovoljno ovog svinjskog vretena!"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1.5 kg
  • marinada
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • kari
  • senf - 2 supene kašike
  • sos - 4 supene kašike, od nara
  • crni biber
  • nadev
  • kapar - 2 supene kašike
  • šargarepe - 3 komada
  • topljeni sir - 200 g, dimljeni
  • još
  • krompir - 5 komada, po želji
  • pivo - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Marinirajte svinjstinu sastojcima za marinadu. Oblikujte svinjski vrat u pravougaoni kalup, istucajte ga i pospite crnim biberom. Namažite marinadom i uvijte u rolat.

Možete da oblikujte u 2 dela i da se dobiju 2 svinjska rolata. Pokrijte ih folijom i ostavite u frižider na 3 sata ili duže.

Iseckajte sir na komade, šargarepe na trakice.

Razvijte rolate i na njih poređajte šargarepu, sir i kapar. Uvijte ponovo i zavežite koncem na nekoliko mesta.

Svinjsko vreteno stavite u podmazanu tepsiju za pečenje. Možete da stavite krompir ovde. Sipajte vodu i pivo, dodajte malo malsinovog ulja.

Pecite svinjetinu na 220 stepeni 30 minuta, posle još 90 minuta na 190 stepeni.

Skinite foliju u poslednjih 10 minuta i vratite da se zapeče.

Poslužite svinjsko vreteno sa pivom i krompirom i uživajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: