Način pripreme
Marinirajte svinjstinu sastojcima za marinadu. Oblikujte svinjski vrat u pravougaoni kalup, istucajte ga i pospite crnim biberom. Namažite marinadom i uvijte u rolat.
Možete da oblikujte u 2 dela i da se dobiju 2 svinjska rolata. Pokrijte ih folijom i ostavite u frižider na 3 sata ili duže.
Iseckajte sir na komade, šargarepe na trakice.
Razvijte rolate i na njih poređajte šargarepu, sir i kapar. Uvijte ponovo i zavežite koncem na nekoliko mesta.
Svinjsko vreteno stavite u podmazanu tepsiju za pečenje. Možete da stavite krompir ovde. Sipajte vodu i pivo, dodajte malo malsinovog ulja.
Pecite svinjetinu na 220 stepeni 30 minuta, posle još 90 minuta na 190 stepeni.
Skinite foliju u poslednjih 10 minuta i vratite da se zapeče.
Poslužite svinjsko vreteno sa pivom i krompirom i uživajte.