Način pripreme
Ovaj čokoladni brauni sa orašastim plodovima, pripremljen po tradicionalnom američkom receptu, odličan je za goste, za odrasle i decu i dobro ide uz čaj ili kapućino.
Zovu ih brauni zbog tamne boje. Karakteristično je što imaju hrskavu koricu i vlažnu unutrašnjost. Ako dodate suvo voće ili sveže trešnje, maline itd u sve to, ukus im zaista postaje božanstven.
Kombinacija je idilična i idealna je za one koji prvo vole da okuse intenzivni miris čokolade, a nakon toga i orašastih plodova.
Recept za brauni je mnogo prost, odgovarajući je i za oni koji nemaju iskustvo u prirpemi domaćih deserta, ali i za one koji imaju malo vremena da se posvgete prirpemi deserta i kuvanju uopšte.
Rastopite maslac i čokoladu u šerpi na tihoj vatri dok smesa ne postane sjajana, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Dodajte šećer i promešajte da se pomešaju maslac i čokolada.
Dodajte jedno po jedno jaje, tako da ih smesa dobro upije.
Aromatizujte vanilom.
Sada dodajte brašno i so.
Na kraju pomešajte sa isečenim orasima.
Rasporedite smesu u kockasti pleh, dobro namazan brašnom, 22 cm prečnika.
Ostavite osnovu braunija da se potpuno ohladi, pre nego što isečete na kockcie.
Možete servirati ovaj brauni sa šlagom, voćem i orašastim plodovima po izboru.
Možete zameniti orahe sa lešnicima ili pekanom, koji su mnogo dobri, čak i sa bilo kojim suvim voćem bude idealno!
Možete čuvati čokoladni petifuri ispod staklenog poslužavnika za torte ili pite, ili u metalnoj posudi dva-tri dana.
Ne preporučujem da se doza udvostruči u jednom te istom plehu, pošto bi bili previsoki i ne bi imali originalan izgled i teksturu. Ili koristite širi pleh, napravite iz dva puta, ako nemate širi pleh.
Neka vam je slatko sa ukusnim brauni petifuri!