Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Posno sočivo iz rerne

Posno sočivo iz rerne

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452842k111
Posno sočivo iz rerne
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
19/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Odlično posno sočivo iz rerne"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 750 g
  • luk u prahu - 3 supene kašike
  • suva šargarepa - 2 supene kašike
  • suve paprike - 2 supene kašike
  • beli luk - 6 čenova
  • ulje
  • čubar - 1 supena kašika
  • paradajz - 3 mala
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo dobro operite.

Luk u prahu, šargarepu i paprike stavite u pleh, prelijte vodom i uljem.

Dinstajte 20 minuta, nakon toga stavite sočivo.

Dodajte čubar i krupnije isečen beli luk. Dodajte alevu papriku.

Posolite i prelijte mlakom vodom.

Pecite 1 sat na 220 stepeni, periodično mešajte, dodajte mlaku vodu kad sočivo počne da bubri.

Nakon što se jelo zgusne, na vrh poređajte paradajz, isečen na krugove.

Pecite 20 minuta na gornjem grejaču. Posno sočivo iz rerne je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti