Način pripreme
Potopite sočivo na bar 12 sati u posoljenoj vodi. Operite ga i skuvajte u čistoj vodi. Nakon toga ocedite.
Dok se sočivo kuva, oljuštite patlidžan, isecite ga na kriške, posolite i ostavite da odstoji bar 15 minuta. Nakon toga ga properite i isecite na kockice srednje veličine.
Isecite luk, beli luk i šargarepu na kockcie srednje veličine i propržite sa 2-3 supene kašike ulja ili maslinovog ulja.
Kad omekša, dodajte isečenu crvenu papriku, nakon toga oljuštene tikvice i nakon toga isečeni patlidžan. Posolite povrće i dodajte prstovat bibera.
Kad se povrće izdinsta, dodajte kuvano sočivo i 1/2 šolje vode u kome se kuvalo.
Ostaivte da se dinsta poklopljeno 5 minuta. Nakon toga dodajte oljušten i sitno iseckan paradajz i isečen peršun. Ostavite da se dinsta još 5 minuta, mešajte često da ne zagori.
Ako ne volite peršun, možete ga zameniti mirođijom ili bosiljkom, a možete i kombinovati nekoliko zelenih začina.
Prijatno!