Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Povrće na roštilju sa marinadom od kokosa

Povrće na roštilju sa marinadom od kokosa

Povrće na roštilju sa marinadom od kokosa4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Najukusnije je ono povrće na roštilju sa kokosovom marinadom"

Potrebni sastojci

  • pečurke portbelo - 2 ili druge po izboru
  • šargarepe - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • coco aminos - 4 supene kašike ili soja sos
  • sok od limete - 1/2
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike ili ulje
  • balzamovo sirće - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke, operite, ogulite i isecite šargarepe, ogulite i isecite luk na kolutove.

Stavite sve u posudu i prelijte coco aminosom (to je bezglutenska alternativa soja sosa, pravi se cvetova kokosove palme, takođe nema šećer. Može se naći u bio prodavnicama, ali ako nemate možete ga zameniti običnim soja sosem), sokom od limete, maslinovim uljem, balzamovim sirćetom i soli.

Dobro promešajte, tako da se sve ravnomerno prekrije marinadom.

Stavite povrće na zagrejani roštilj i pecite dok ne bude gotovo.

Servirajte ukusno pečeno povrće sa humusom i hlebom, bude super!

Marinada od tog povrća na roštilju sa kokosovom marinadom može da se koristi za svo povrće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: