Čips od jabuke

Čips od jabuke
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
25/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj120 min.
Ukupno135 min.
Porcije4
"Čips od jabuka - eto tako, da ga grickate"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 komada, crvene i zelene
  • cimet - 2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

1. Naš prvi zadatak u pripremi čipsa od jabuka je da prethodno zagrejemo rernu na 120 stepeni bez ventilatora.

2. Nakon toga treba da uzmemo jabuke i da ih veoma dobro operemo. Nakon toga da ih isečemo na tanke kolutove, uz pomoć rende za filiranje ili kuhinjskim nožem za voće.

3. Sledi da pripremimo jednu veliku i plitku tepsiju, koju treba da obložimo komadom papira za pečenje.

4. Ređamo krugove od jabuke da budu na rastojanju.

5. Nakon toga posipamo voćni čips cimetom i šećerom i stavljamo ga na srednju rešetku u rerni da se peče.

6. Pečemo domaći čips minimum 2 sata i 30 minuta ili dok ne bude gotov. Znaćemo da je čips od jabuke gotov kada se u potpunosti osuši i duplo savije.

7. Kada je čips potpuno gotov, vadimo ge i stavljamo da se hladi na metalnoj rešetci, kako s ene bi zadržala vlaga u njemu. Treba da bude unikatne arome i kada ga jedemo da hrska. Vaš čips od jabuka je gotov.

8. Možemo da konzumiramo čips od jabuka nakon što se ohladi, a možemo i da ga čuvamo do 3 nedelje u zatvorenim kutijama, teglama ili kesicama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: