Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od džigerice bakalara

Pašteta od džigerice bakalara

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pašteta od džigerice bakalara
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
6
"Ova domaća pašteta je u srcu svake kriške"

Potrebni sastojci

  • bakalar - 250 g, samo džigerica, konzerva (može i dimljena)
  • hleb - 4 kriške
  • luk - 2 struka, mladi, samo beli deo
  • limun - 2 komada, sok
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Natopite kriške hleba u vodi 15 minuta, nakon toga ih iscedite dobro od tečnosti.

2. Sipajte u posudu blendera sadržaj konzerve sa džigericom, beli deo mladog luka i polovinu soka od limuna. Ubacite da se samelju dok ne dobiju kremastu strukturu.

3. Dodajte hleb i ponovo uključite da se dobro sve samelje nekoliko sekundi.

4. Sipajte maslinovo ulje, a u zavisnosti od mogućnosti vešeg uređaja ako ima otvor, sipajte masnoću u tankom mlazu, pri čemu ste uključili na manju brzinu. Sipajte i preostali sok od limuna na isti način.

5. Začinite paštetu biberom i solju, ako je neophodno. Ako koristite dimljenu džigericu od treske ona je obično slana, tako da u ovom slučaju nemojte dodatno dodavati.

6. Možete da servirate odmah u kremastom obliku ili da stavite u kutije i ostavite da se stegne u frižideru.

Ova pašteta od ribe je jedinstvene arome i ukusa, i može da zauzme početno mesto na vašoj trpezi u specijalnim prilikama. Ka i svi recepti sa bakalarom.

Prijatno uz paštetu od džigerice bakalara!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: