Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pašteta»Domaća pašteta od pileće džigerice

Domaća pašteta od pileće džigerice

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Domaća pašteta od pileće džigerice
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ukusna domaća pileća pašteta - da jedeš i da uživaš"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 300 g, očišćena od žilica
  • luk - 1 glavica, isečena na rebarca
  • dimljena slanina - 150 g
  • šunka - 100 g, ili pečenica
  • belo vino - 100 ml
  • mesna kocka - 1/2 kocke
  • maslac - 125 g
  • senf - 1 kašičica
  • biber
  • morska so - po ukusu
  • maslac za prelivanje - 50 g, otopljen
* merne jedinice

Način pripreme

Na malo ulja propržiti nasečenu slaninu i preručiti je.

U istom tiganju na preostaloj masnoći pržiti luk da počne da se karamelizuje, pomeriti ga na stranu, pa dodati džigericu i zapeći je sa svih strana.

Smanjiti temperaturu, doliti vrlo malo vode da džigerica ne zagori, a kada tečnost ispari doliti belo vino i pola goveđe kocke, vratiti slaninu, pojačati temperaturu i mešati da alkohol ispari.

Sve preručiti u blender, dodati šunku, biber, senf, maslac i sjediniti masu.

Paštetu preručiti u posudu po izboru i zaliti otopljenim maslacem.

Ohladiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: