Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Šnicle»Ćureće šnicle sa belim lukom na roštilju

Ćureće šnicle sa belim lukom na roštilju

Ćureće šnicle sa belim lukom na roštilju
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
17 min.
Porcije
4
"Ćureće šnicle sa belim lukom - zdrave, ukusne, brze za spremanje"

Potrebni sastojci

  • ćureće šnicle - 5 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - vezica, svež
  • so
  • šareni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite šnicle i prelijte ih vodom. Posolite i pospite biberom.

Zagrejte roštilj. Namažite ga sa malo maslinovog ulja i stavite šnicle.

Isecite peršun na sitno. Izgnječite beli luk presom za beli luk. Dodajte maslinovo ulje i promešajte.

Čim okrenete ćureće šnicle sa druge strane, pomoći silikonske četke namažite ispečeni deo smesom od belog luka.

Sačekajte da se ispeče donji deo i izvadite šnicle i odgovarajući tanjir.

Ćureće šnicle sa belim lukom na roštilju servirajte odmah dok su tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: