Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa pečurkama, lukom i pavlakom

Piletina sa pečurkama, lukom i pavlakom

Piletina sa pečurkama, lukom i pavlakom
Fotografije: Plamena Ivanova Ekimova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Klasična kombinacija piletine sa pečurkama, lukom i pavlakom, za koju svi staju u red sa tanjirićima"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • pečurke - 250 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • paradajz pire - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se seče na sitne kocke, luk se seče na šajbne, a pečurke - na kriške.

U dubokom tiganju se zagreva ulje. Dodaju se isečeni parčići pilećeg filea i zaprže se 15 minuta.

Nakon toga se dodaje luk, pečurke i sitno isečen beli luk. Promeša se.

U posudici se pomešaju paradajz pire, brašno, aleva paprika i voda. Dodaje se u piletinu sa pečurkama zajedno sa tečnom pavlakom.

Začinjava se solju i biberom po ukusu.

Piletina sa pečurkama, lukom i pavlakom se ostavlja da se dinsta 10 minuta.

Može da se garnira sa krompir pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: