Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa pečurkama i kiselom pavlakom

Piletina sa pečurkama i kiselom pavlakom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Piletina sa pečurkama i kiselom pavlakom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Piletina, pečurke i pavlaka - voljena i očekivano ukusna kombinacija"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 500 g
  • pečurke - 250 g
  • pavlaka - 200 g, kisela
  • voda - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i temeljno osušite grudi. Isecite ih na srednje velike zalogaje. Isecite pečurke na krupne parčiće, a manje možete da ostavite cele.

Izdinstajte pečurke i piletinu na umerenoj ringli dvadesetak minuta sa dve kašike maslinovog ulja i vode, dok ne ostane samo na masnoći. Nakon toga dodajte kiselu pavlaku i promešajte.

Smanjite ringlu na niži stepen i ostavite da vri još oko 15 minuta. Odmah nakon sklanjanja sa ringle posolite i začinite biberom. Servirajte sa garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: