Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Pileće iznutrice na seoski način

Pileće iznutrice na seoski način

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pileće iznutrice na seoski način
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Tradicionalni ukus je nezamenljiv, baš kao pileće iznutrice na seoski način"

Potrebni sastojci

  • pileće iznutrice - 600 g (džigerice, srca, bubrezi)
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 3 komada
  • pečurke - 5 komada
  • zelene paprike - 1 - 2 komada
  • peršun - 2 - 3 grančice
  • maslac - 2 supene kašike
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • crveno vino - 150 ml
  • pileći bujon - 200 ml (ili voda)
  • čubar - 1 prstohvat
  • šarena so - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite na vatru šerpu sa obilnom količinom vode i kad provri, stavite u nju pileće iznutrice, pažljivo oprane i prethodno očišćene.

2. Ostavite da vri 4-5 minuta, skidajte penu.

3. Izvadite iznutrice rešetkastom kašikom i pokrijte posudu u kojoj su da se ne suše i ne potamne.

4. Isecite luk na tanak žilijen i stavite da se prži na tihoj, umerenoj vatri u maslacu i ulju.

Za to vreme isecite i zelenu papriku i dodajte i nju sa prstohvatom soli.

5. Kad povrće omekša lepo, stavite paradajz - oljušten i izrendan krupnije (koristite zreo paradajz). Pržite dok ne promeni boju i ne dobije narnadžstu boju.

6. Isecite džigerice i srca samo ako su veći. Stavite ih u tiganj u povrće, sipajte polovinu vina i pola bujona i ostavite da se krčka dok tečnost ne ispari. Onda sipajte i preostalo vino i bujon, ako je potrebno možete dodati još.

7. Stavite očišćene i isečene pečurke, začine i još malo soli, kuvajte 2-3 minuta. Tako će pečurke ostati krehke.

8. Nakon što završite, skinite sa vatre i poklopite posudu na nekoliko minuta da se jelo dinsta.

Ove pileće iznutrice na seoski način možete servirati kao glavno jelo sa lepim domaćim hlebom i salatom ili kao meze uz pivo ili vino.

Tradiconalan ukus prema kojem nećete ostati ravnodušni.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: