Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Eklerčići sa banana kremom

Eklerčići sa banana kremom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Eklerčići sa banana kremom
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Mini eklerčići sa banana kremom - obožavamo ih"

Potrebni sastojci

  • suncokretovo ulje - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja, belo pšenično
  • jaja - 4 komada
  • so - 1 prstohvat
  • čokolada
  • Za krem
  • banane - 2 komada
  • sveže mleko - 800 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 3 kašike, belo pšenično
  • pavlaka - 200 ml, slatka, tečna
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite kaserolu i stavite u nju prvo vodu, ulje i prstohvat soli. Stavite na ringlu. Kada počne da vri, dodajte brašno uz neprekidno mešanje. Ostavite malo da se prohladi testo i dodajte jaja. Promešajte.

Uzmite posudu za pečenje i postavite je papirom za pečenje. Kašikom uzmite testo i poređajte u posudu, ostavljajući izvesni rastojanje između svakog eklerčića. Ispecite 30 minuta na 200 stepeni. Nakon što su gotovi ostavite ih da se ohlade.

Počnite da spremate banana krem. U šerpu stavite mleko i stavite ga na ringlu.

U posudici umutite jaja, šećer i brašno. Pasirajte banane i dodajte ih u poh.

Nakon toga dodajte ovu smesu u mleko i promešajte dok se ne zgusne.

Ostavite da se potpuno ohladi banana krem. Nakon toga umutite tečnu slatku pavlaku i dodajte je u krem.

Pomoću šprica napunite eklerčiće kremom.

Poređajte ih na psolužavnik i pospite sa malo istopljene čokolade.

Stavite u frižider na sat, pre nego što servirate eklerčiće sa banana kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: