Način pripreme
U velikoj posudi umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte sveže mleko i ponovo promešajte. Oljuštite i nalomite banane na male parčiće, stavite ih u blender i sipajte ulje, pasirajte u glatku ujednačenu tečnu smesu.
Dodajte banana kašu u krem od jaja i promešajte.
Prosejte brašno i dodajte prašak za pecivo u njega, promešajte i dodajte ih u tečnu smesu, mešajte u ujednačenu smesu.
Sipajte smesu u posudu za pečenje namazanu maslacem. Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo (suva čačkalica) oko 40 minuta.
Ohlađeni kolač podelite na dve polovine po horizontali i ostavite da se potpuno ohlade.
Za to vreme spremite krem, mešajući u posudi sve sastojke za njega i umutite mikserom u vazdušastu smesu.
Ohlađenu donju koru namažite obilno kremom i stavite gornju koru preko nje.
Pospite banana kolač sa kremom šećerom u prahu.