Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk San Sebastian

Čizkejk San Sebastian

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Čizkejk San Sebastian7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Ovo je čizkejk sa magičnim imenom koji garantuje mnogo slatkih trenutaka"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 velika
  • šećer - 1 šolja
  • sir - 500 g, Labne ili krem sir
  • tečna pavlaka - 2 šolje (400 ml)
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - 2 supene kašike
  • kora od limuna - ili kora od pomorandže (po želji)
  • šumsko voće - za ukras
  • toping - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj jedinstveni čizkejk je u tursku kuhinju došao iz Španije. Recept je rođen u San Sebastijanu i poznat je još kao topao čizkejk i pečeni čizkejk.

Uprkos što nema turske korene, ovaj čizkejk mnogo vole turske domaćice i prirpemaju ga sa zadovoljstvom za svoje bližnje i goste.

Možete da uživate u njemu u tuskim poslastičarnicama. Ukus je veoma prijatan, a tekstura - vazdušasta.

SAVETI:Možete da dodate u smesu za čizkejk koru od limuna ili koru od pomorandže.

Svi korišćeni sastojci su na sobnoj temepraturi - jaja, pavlaka, krem sir.

Ako želite da kolač bude slađi, koristite šolju i po šećera.

Da bi imao više kalorija, možete koristiti nemasni sitni sir umesto sira.

PRIPREMA:

Pomešajte krem sir i šećer u velikoj posudi. Mutite 5-6 minuta mikserom dok se ne sjedine oba sastojka.

Nastavite da mutite i dodajte jedno po jedno jaje, prethodno izvađena iz frižidera na sobnu temepraturu.

Dodajte jedno jaje, mešajte, dodajte drugo jaje i mešajte itd. Dodajte pavlaku i promešajte. Dodajte i vanilu.

Dodjate brašno i sve dobro mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Obložite kalup za tortu srednje veličine (20 cm - za veći efekat. a takođe može i 22/24 cm) papirom za pečenje, ostavite ivice da štrče van kalupa.

Namažite ceo papir i sipajte smesu unutra. Protresite kalup da se ravnomerno rasporedi smesa i da nestanu vazdnušni mehurići.

Ugrejte rernu prethodno na 190 stepeni i stavite čizkejk da se peče.

Pecite 45-55 minuta u zavisnosti od jačine rerne (dok ne dobije braon koricu).

Kad se ispeče čizkejk će narasti, ali posle pada.

Isključite rernu i ostavite čizkejk da stoji unutra 45-50 minuta, vrata rerne ostavite poluotvorena.

Nakon toga izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Možete ga konzumirati u ovoj etapi.

Ali je poželjno, da nakon što se ohladi, da ga stavite u frižider na nekoliko sati da se ohladi i stegne.

Izvadite ga iz kalupa, izvadite papir za pečenje i ukrasite odozgo borovnicama, malinama ili kupinama.

Takođe, možete koristiti voćni ili čokoladni toping.

Isecite na komade i servirajte.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: