Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Punjeni krompir sa slaninom i pavlakom

Punjeni krompir sa slaninom i pavlakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Punjeni krompir sa slaninom i pavlakom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
4
"Ukusna klasika - punjeni krompir sa slaninom i pavlakom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada
  • slanina - 100 g
  • kisela pavlaka - 60 g
  • beli luk - 2 čena
  • kačkavalj - 2 šake, narendan
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte krompir u blago posoljenoj vodi, ostavite da se ohladi i prepolovite.

Kašikom izdubite unutrašnjost i sačuvajte je.

2. Zagrejte na umerenoj vatri maslinovo ulje i u njemu zapržite na kratko beli luk, isečen na kriške.

Stavite slaninu na parčiće i mešajte dok se i ona ne zaprži.

3. Sklonite tiganj sa vatre i u beli luk i slaninu stavite ono što ste izdubili iz krompira i pavlaku. Dobro ih izgnječite i dodajte so i kačkavalj.

Promešajte i napunite šupljine izdubljenih krompira.

4. Pecite ukusan punjeni krompir na 190 stepeni dok ne dobije blagu preplanulost.

Prijatno uz ovaj punjeni krompir sa slaninom i pavlakom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: