Hrskavo pivsko meze

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Hrskavo pivsko meze
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ukusno pivsko meze uz koje vam kažemo nazdravlje"

Potrebni sastojci

  • brašno - 150 g
  • masline - 70 g, bez koštica
  • kačkavalj - 40 g
  • maslac - 80 g, hladan
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • voda - 2 - 4 kašike, hladna
* merne jedinice

Način pripreme

Hrskavo pivsko meze u obliku slanog keksa sa maslinama.

Kačkavalj se narenda na sitno rende.

Masline se iseku na kolutove.

Brašno se stavlja u posudu i u njega se dodaje maslac isečen na male kokce, so i biber. Provuče se kroz prste dok se ne dobije peščano testo.

Dodaju se kačkavalj, masline i voda. Brzo se zamesi testo. Testo se samo prebacuje, ne mesi se dugo. Uvija se u streč foliju i stavlja se u frižider na jedan sat.

Ohlađeno testo se razvije na tanko kroz streč foliju.

Iseče se okrugli slani keks veličine 6 cm. Poređa se u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Slani keks se peče na 180 stepeni 15 minuta.

Dobije se oko 40 komada veoma ukusnog i hrskavog slanog keksa, koji je idealno pivsko meze.

Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: