Način pripreme
Hrskavo pivsko meze u obliku slanog keksa sa maslinama.
Kačkavalj se narenda na sitno rende.
Masline se iseku na kolutove.
Brašno se stavlja u posudu i u njega se dodaje maslac isečen na male kokce, so i biber. Provuče se kroz prste dok se ne dobije peščano testo.
Dodaju se kačkavalj, masline i voda. Brzo se zamesi testo. Testo se samo prebacuje, ne mesi se dugo. Uvija se u streč foliju i stavlja se u frižider na jedan sat.
Ohlađeno testo se razvije na tanko kroz streč foliju.
Iseče se okrugli slani keks veličine 6 cm. Poređa se u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Slani keks se peče na 180 stepeni 15 minuta.
Dobije se oko 40 komada veoma ukusnog i hrskavog slanog keksa, koji je idealno pivsko meze.
Nek vam je ukusno!