Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom i paradajzom

Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom i paradajzom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom i paradajzom
Fotografije: Preslav
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
3
"Pravilo kuvara Svaki patlidžan koji nije pripremljen po ovom receptu je potrošen uzalud"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • paradajz - 1 komad
  • so - za posipanje
  • sok od imuna - malo
  • ulje - za premazivanje
  • za nadev
  • mleveno meso - 250 g, mešano
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po želji
  • so
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • kumin - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oljuštimo na tračice, pravimo male proreze po površini i potapamo ih u hladnu vodu, u koju smo stavili šaku soli i malo soka od limuna. Ostavljamo ih tako oko 20 minuta da se ocedite gorak sok.

Za to vreme pripremamo nadev. Luk sitno sečemo, pržimo na kratko u ugrejanom ulju. U njega dodajemo paradajz, oljušten i isečen na kockice.

Odozgo sipamo začine, posolimo i prebacujemo mleveno meso. Dobro promešamo dok se mleveno meso ne izmrvi.

Kad patlidžan bude gotov, osušimo ih ubrusom i stavljamo u pleh. Namažemo ih uljem i stavljamo u rernu da se zepeče.

Kad se malo ohladi, uz pomoč kašike izvadimo unutrašnjost sa obe strane, tako da dobijemo rupu. Patlidžan punimo pripremljenom smesom.

Paradajz sečemo na kriške i pokrivamo punjeni patlidžan kriškama paradajza. Poređamo u pleh, ako je ostalo nadeva stavljamo između.

Stavljamo u sredinu prethodno ugrejane rerne. Pečemo na 180 stepeni

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: