Način pripreme
Patlidžan oljuštimo na tračice, pravimo male proreze po površini i potapamo ih u hladnu vodu, u koju smo stavili šaku soli i malo soka od limuna. Ostavljamo ih tako oko 20 minuta da se ocedite gorak sok.
Za to vreme pripremamo nadev. Luk sitno sečemo, pržimo na kratko u ugrejanom ulju. U njega dodajemo paradajz, oljušten i isečen na kockice.
Odozgo sipamo začine, posolimo i prebacujemo mleveno meso. Dobro promešamo dok se mleveno meso ne izmrvi.
Kad patlidžan bude gotov, osušimo ih ubrusom i stavljamo u pleh. Namažemo ih uljem i stavljamo u rernu da se zepeče.
Kad se malo ohladi, uz pomoč kašike izvadimo unutrašnjost sa obe strane, tako da dobijemo rupu. Patlidžan punimo pripremljenom smesom.
Paradajz sečemo na kriške i pokrivamo punjeni patlidžan kriškama paradajza. Poređamo u pleh, ako je ostalo nadeva stavljamo između.
Stavljamo u sredinu prethodno ugrejane rerne. Pečemo na 180 stepeni