Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžan sa seckanom piletinom

Punjeni patlidžan sa seckanom piletinom

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
1212433932
Punjeni patlidžan sa seckanom piletinom
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
08/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Patlidžane volimo svakako, ali punjene patlidžane sa seckanom piletinom obožavamo!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • paradajz - 2 krupnija
  • maslac - 6 supenih kašika, biljni
  • pileće meso - 500 g
  • sir - 50 g, tvrdi
  • šargarepa - 1 komad
  • orasi - 1/2 šolje
  • beli luk - 4 čena
  • majorana - ili suvi origano
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane očistimo i prepolovimo. Izvadimo unutrašnjost kašikom. Posolimo i pržimo poklopljene u 4 supene kašike maslaca oko 3-4 minuta.

Pileće meso sitno iseckamo. Isečemo šargarepu sitno, orase i beli luk. Sve dinstamo u preostalom maslacu oko 2 minuta. Dodajemo so, biber i majoranu.

Ovom smesom punimo polovine patlidžana, poklopimo i poređamo zbijeno u odgovarajuću posudu. Pokrivamo krugovima paradajza. Pečemo na 180 stepeni 35-40 minuta. Pre serviranja posipamo rendanim sirom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: