Kordon Blu

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Početnik
161275
Kordon Blu
Fotografije: Sanja Čipčić
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Jedna odlična ideja za drage goste"

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 500 g
  • so - 4 g
  • biber - 1 g
  • tvrdi sir - 100 g (listići)
  • šunkarica - 60 g
  • kornfleks - 60 g
  • maslac - 60 g
  • umak
  • majonez - 100 g
  • senf - 10 g
  • peršun - 1/4 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi preseći na pola horizontalno (možda ćete moći i da ih presečete na 3 dela, u zavisnosti od toga koliko je debelo meso). Dobićete 4-6 tankih šnicli.

Svaku šniclu stavite između dva sloja plastične folije (folija, meso, folija) i istanjite pomoću čekića za meso. Skinuti gornji sloj folije i baciti ga.

Zatim meso začiniti mešavinom soli i bibera i preko ređati 1 kolutić šunkarice, pa 1 listić sira i uvijati ka unutra pomoću plastične folije.

Kada ste stigli do kraja, pregledajte da li je meso sa svih strana obloženo folijom (ukoliko nije, kasnije će se raspadati), zatim stegnite levi i desni kraj folije i počnite da valjate meso po radnoj površini (u jedom pravcu) kao da razvlačite testo.

Kada ste dobili lep oblik šnicle, oba kraja folije zavežite i ponovite postupak sa ostalim šniclama (postaviću slike postupka da bi vam bilo jasnije).

Gotove šnicle poređati na tanjir i staviti u frižider na najmanje 30 min ili preko noći. Nakon što su odstojale, uključiti rernu na 200°C i pripremiti maslac i kornfleks.

Maslac otopiti i preručiti u dublju posudicu, a kornfleks samleti u multipraktiku i takođe sipati u dublju posudu. Svaku šniclu uvaljati u puter, zatim u kornfleks i ređati ih u pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Peći 35-40 min u zavisnosti od jačine rerne.

Pomešati majonez, senf i peršun, po potrebi dodati so i biber. Sipati preliv u dresing vreću i ukrasiti šnicle po želji.

Kordon blu možete služiti uz pomfrit, pire krompir, grašak, grilovano povrće ili umak po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: