Način pripreme
Priprema kore:
Zagrejati rernu na 180°C, pleh obložiti papirom za pečenje ili premazati maslacem (možete koristiti okrugao kalup veličine 22 cm ili kockasti).
U velikoj posudi sjediniti omekšali maslac, šećer i vanilu, kada se dobije kremasta masa dodati jaje i žumance i sve dobro umutiti.
Masi dodati šargarepu, đumbir, cimet i so, zatim postepeno sipati brašno i mutiti da se svi sastojci sjedine. Na kraju umešati usitnjene lešnike i smesu izliti u pripremljen kalup.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni 35 minuta (čačkalicom proveriti da li je podloga pečena). Izvaditi iz rerne i ostaviti najmanje 15 min da se ohladi pre vađenja iz pleha.
Možete koristiti orahe umesto lešnika a možete ih i izostaviti, takođe smeđi šećer možete zameniti belim ali smeđi je poželjniji.
Priprema fila:
Mikserom umutiti maslac i krem sir (oko 3 min) dodati vanilu, potom postepeno sipati šećer u prahu, kašiku po kašiku.
Premazati fil preko HLADNE podloge, ukrasiti usitnjenim lešnicima i čuvati u frižideru.
Tortu sa šargarepom servirati hladnu.
Na slikama je prikazana polovina mere ovog recepta.
Komentari