Limun piletina sa maslinama

19/11/2020
"Znate li šta nedostaje ovoj ukusnoj piletini - mi, naravno, jeste li sačuvali za nas"
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano147
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file podelite na dva dela, oštrim nožem od svake napravite tanke šnicle.

Meso začinite solju i biberom. U odgovarajuću posudu stavite brašno pomešamo sa alevom paprikom i kurkumom. U ovu smesu uvaljajte pileće šnicle.

U tiganj sipajte smesu od maslinovog ulja i maslaca, ugrejte i stavite masline, prethodno očišćene od koštica. Kad omekšaju dodajte pileće šnicle.

Meso propržite na kratko sa obe strane. Na kraju pospite korom jednog limuna i sokom. Stavite poklopac 2-3 minuta da se dinsta.

Servirajte limun šnicle sa maslinama i prilogom po izboru.

Sve je gotovo za 15 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar