Način pripreme
U blenderu prvo sameljemo jagode i u njih dodajemo druge sastojke i pomešamo sa kiselim mlekom u kojem smo prethodno pomešali sodu.
Rasporedimo smesu na dva dela.
U kalup za tortu sa dnom koje se skida i prečnika 24 cm stavljamo papir za pečenje, namažemo ga malo. Sipamo polovinu smese i pečemo na 200 stepeni 15 minuta ili proveravamo čačkalicom za zube.
Tako radimo i sa drugom korom. Krem pripremamo tako što u posudi pomešamo maskarpone, sitan sir i med i dobro promešamo. Po želji dodajemo voće u krem po ukusu. Ja sam stavila jagode i borovnice, isečene sitno.
Ostavljamo mlečni krem sa voćem da se ohladi dok se kore hlade.
Nakon što se krem stegne i kore ohlade, vreme je za sastavljanje naše zdrave torte.
Na odgovarajući poslužavnik stavljamo prvu koru, namažemo kremom i poređamo jagode, isečene na polumesec. Nakon toga dodajemo borovnice. Stavljamo drugu koru, namažemo celu voćnu tortu kremom, odozgo poređamo jagode, prepolovljene na dva dela.
Oko njih stavljamo maline.
U sredinu na tortu za rođendan stavljamo trešnje, a pored njih i borovnice.
Sa strane poređajte maline i borovnice.
Ostavite zdravu tortu za rođendan na jednu noć u frižideru pre konzumiranja.