Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Jagnjetina sa spanaćem, pirinčem i pečurkama

Jagnjetina sa spanaćem, pirinčem i pečurkama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Jagnjetina sa spanaćem, pirinčem i pečurkama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
06/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Ovo je savršen tanjir - jagnjetina sa super garnirungom"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće šnicle - 2 komada, od buta sa kosti
  • spanać - 300 g
  • pečurke - 200 g, miks
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavivca
  • biber - prstohvat i zrna
  • so
  • maslinovo ulje
  • nana - prstohvat
  • peršun - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U široku i plitku šerpu sipajte jednu šolju maslinovog ulja. Zagrejte i ubacite jagnjeće šnicle.

Ispržite 4-5 minuta po strani.

Dodajte usitnjeni luk i nastavite prženje na slaboj vatri još 5 minuta.

Dodajte blanširani spanać i pečurke. Sipajte šolju tople vode. Mešajte jelo 5-6 minuta nakon čega sipate oprani pirinač.

Začinite jagnjetinu sa pirinčem prstohvatom bibera i kašikom bibera u zrnu, prstohvatom nane i peršunom.

Dolijte toplu vodu malo iznad nivoa sastojaka.

Pokrijte šerpu poklopcem i kuvajte jagnjetinu sa spanaćem, pirinčem i pečurkama dok pirinač ne bude gotov.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: