Način pripreme
Za ove ukusne jagnjeće kolenice prvo skuvajte jagnjetinu u ekspres loncu na 30 minuta.
Bujon od kuvanja procedite i sačuvajte.
U zagrejanoj masnoći u plitkoj šerpi propržite iseckane paprike, izvadite ih iz masnoće i na njihovo mesto dodajte iseckani luk, kratko izmešajte, dodajte kriškice pečuraka. Na kraju sipajte zamrznuti miks povrća.
Nakon što se sve proprži da se dobije zlatkasta boja, sipajte izrendani paradajz i pasirani beli luk.
Na kraju dodajte oprani i oceđeni pirinač. Sipajte potrebnu količinu vode i začinite i sve prebacite u tepsiju.
Poređajte jagnjeće kolenice i propržene paprike i stavite jagnjetinu da se peče u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne bude gotova.
Kada je pirinač gotov, znači da je vaša jagnjetina sa pirinčem takođe skuvana.
Servirajte pečenu jagnjetinu sa pirinčem i pečurkama sa prolećnom zelenom salatom.