Pileći bataci u rerni

07/09/2020
"Ovi aromatični pileći bataci sa dobro ispečenom hrskavom koricom čekaju da se pojedu!"
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 627
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice21
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada
  • so
  • maslac - 50 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1/3 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 kašićica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • korijander - 1/4 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica suva
* merne jedinice

Način pripreme

Batake očistimo, operemo i osušimo. Posipamo solju i biberom i natrljamo kravljim maslacem.

U tanjiru pomešamo suve začine - alevu papriku, ljutu alevu papriku, biber, beli luk u prahu, kurkumu, korijander i majčinu dušicu. Lepo promešamo, nakon toga bataje uvljamo u njih.

Stavljamo u posudu sa poklopcem i stavljamo u frižider na oko 2-3 sata.

Nakon toga batake poređamo u namazan pleh. sipamo ko 100 ml piva i stavljamo u rernu.

Pečemo na 190 stepeni negde na pola pečenja okrećemo.

Gotovi su kada dobiju zapečenu koricu.

Pileći bataci iz rerne su veoma ukusni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar