Način pripreme
Retro preliveni kolač sa pavlakom - sjajan za svaku priliku.
Jaja se podele na belanca i žumanca. Žumanca se umute sa šećerom u prahu, dodaju im se prosejano brašno i prašak za pecivo. Treba da se dobije gusta smesa, u koju se postepeno stavljaju belanca umućena u sneg i vanile.
Ova smesa se raspoređuje u kalup za pečenje torte i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ispečena kora se sklanja iz kalupa i namešta se u tanjir.
Preliva se sokom iz kompota od kajsija i pokriva se samim kajsijama, pri čemu one treba da budu okrenute unutrašnjošću na dole.
Stavite opet prsten kalupa i zakopčajte ga. Pokrijte kremom od umućene pavlake sa ohlađenim pudingom (vidite na pakovanju kako se sprema puding sa svežim mlekom) i zaravnajte. Neka retro kolač ostane tako nekoliko sati.
Posle pomoću noža prođite po zidovima kalupa, da odvojite krem od njih. Sklonite prsten i ukrasite tečnom čokoladom kolač sa kajsijama.