Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa Sirupom»Retro preliven kolač sa pavlakom

Retro preliven kolač sa pavlakom

TediGoTediGo
Početnik
243377
Retro preliven kolač sa pavlakom
Fotografije: TediGo
1 / 2
14/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Retro, ali ipak nam je i dalje omiljeni preliveni kolač sa kajsijama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • brašno - 100 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanila - 2 komada
  • puding - 1 pakovanje, vanila dr Etker
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 4 kašike
  • slatka pavlaka - 200 g
  • kompot - 2 tegle, od kajsije, voće
  • tečna čokolada - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Retro preliveni kolač sa pavlakom - sjajan za svaku priliku.

Jaja se podele na belanca i žumanca. Žumanca se umute sa šećerom u prahu, dodaju im se prosejano brašno i prašak za pecivo. Treba da se dobije gusta smesa, u koju se postepeno stavljaju belanca umućena u sneg i vanile.

Ova smesa se raspoređuje u kalup za pečenje torte i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ispečena kora se sklanja iz kalupa i namešta se u tanjir.

Preliva se sokom iz kompota od kajsija i pokriva se samim kajsijama, pri čemu one treba da budu okrenute unutrašnjošću na dole.

Stavite opet prsten kalupa i zakopčajte ga. Pokrijte kremom od umućene pavlake sa ohlađenim pudingom (vidite na pakovanju kako se sprema puding sa svežim mlekom) i zaravnajte. Neka retro kolač ostane tako nekoliko sati.

Posle pomoću noža prođite po zidovima kalupa, da odvojite krem od njih. Sklonite prsten i ukrasite tečnom čokoladom kolač sa kajsijama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: