Način pripreme
U posudi prosejte brašno i dodajte griz i prašak za pecivo, promešajte da se pomešaju.
Odvojeno umutite jaja sa šećerom i vanilom u vazdušast krem mikserom. Redom u tankom mlazu u njih dodajte ulje i sveže mleko.
Narendajte limun na sitno rende i iscedite sok od limuna, dodajte ih u smesu. Dodajte pomešane suve sastojke i promešajte špatulom u ujednačenu smesu.
Namažite i pospite sa malo brašna kalup za kolač.
Sipajte smesu u nju i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, pecite oko 50 minuta.
Izvadite kalup iz rerne i ostavite da se ohladi potpuno zajedno sa kolačem u njoj.
Za sirup pomešajte šećer, vodu, narendanu koru limuna i njegov isceđeni sok.
Stavite na ringlu i kuvajte na slaboj vatri 5 minuta nakon što provri.
Ostavite sirup da se ohladi, procedite i prelijte kolač njime ravnomerno.
Pažljivo okrenite preliveni kolač sa grizom u odgovarajući tanjir.