Punjene tikvice i patlidžani sa šunkom u rerni

14/09/2020
"I tikvice ćemo napuniti, i patlidžane ćemo napuniti, a na kraju ćemo i stomake napuniti "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • patlidžani - 2 komada, srednje veličine
  • crvene paprike - 1 komad
  • šunka - 120 g
  • provolone - 10 - 12 kriški sira
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 3 - 4 stručka
  • so - po ukusu
  • biber - 1/4 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 2 - 3 prstohvata
  • beli luk - 1 čen
  • prezle - oko 50 g
  • masinovo ulje
  • bosiljak - listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu, osuše, prepolove i izdube. Ne treba da se uništi njihovo dno. Pulpa se stavlja u posudu, ostavlja se sa strane.

Patlidžani se operu, ne gule se, raspolove se na pola i seče se samo njihova pulpa na veoma sitne romboide. Malom kašičicom se izdube, pulpa se posoli i ostavlja se da se iscedi voda.

Nakon toga se isplakne pod hladnom vodom, osuši se i stavlja se u posudu gde se nalazi pulpa od tikvica. Promeša se.

Šunka se usitni, peršun takođe, crvena paprika, beli luk, dodaje se so i biber. Stavlja se u blender zajedno sa pulpom od povrća i u tri, četiri pulsacije se melje.

Vadi se, dodaju se prezle, ljuta aleva paprika i jaje. Veoma dobro se promeša. Smesa treba da bude suvlja. Zaliva se malo maslinovog ulja.

Na dno svakog čamca od izdubljenog povrća se stavlja komad Provolone sira i obilno se napune smesom. Odozgo se stavlja po jedna kriška sira.

Punjene tikvice i patlidžani se peku na 200 stepeni otprilike 20-25 min.

Punjene tikvice i patlidžani sa šunkom u rerni se poslužuju sa paradajz sosem. Posipa se usitnjenim listovima bosiljka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar