Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Vegan rižoto sa pečurkama

Vegan rižoto sa pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Vegan rižoto sa pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ovaj recept za posni rižoto će vam sigurno dokazati da meso nije neophodno u hrani, da bi ona bila zaista ukusna"

Potrebni sastojci

  • pirinač arborio - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • pečurke - 200 grama
  • konzervirani grašak - 1 šoljica
  • bujon od povrća - 4 šolje
  • začini za rižoto - 1 kašika, Carl Otto (po želji)
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke i nesecite ih na kriške. Pržite pečurke u vrelom ulju i kada dobiju lepu zlatnu boju uzvadite ih iz tiganja.

U istom ulju pržite sitno naseckani luk do zlatne boje. Dodajte oprani pirinač i kutlaču bujona od povrća.

Promešajte povremeno i čim pirinač upije tečnost dodajte još bujona - dok ga ne potrošite u potpunosti.

Čim rižoto bude skoro gotov, dodajte grašak i začinite biberom, posolite i dodajte začin.

Na samom kraju dodajte pržene pečurke. Pospite svežim peršunom i poslužite.

Vegan rižoto sa pečurkama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
ŠTA JEDEŠ BRE OVO VIŚEEE
27.11.2023 09:49