Marinirane paprike sa belim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
124
730
23/09/2020
"Zar ne znate pravilo - ko ne želi da miriše na beli luk, treba da pojede bar dve velike marinirane paprike sa belim lukom plus dva čena "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano223
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • papirke - 6 kg
  • beli luk - 1 velika glavica
  • celer - 1 vezica
  • Za marinadu
  • sirće - 5 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 500 ml
  • so - 250 g
  • piment - 5 - 6 zrna
  • biber - 1/2 pakovanja
  • lovorov list - 3 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i rascepimo paprike na četiri dela. Nabrojane sastojke za marinadu stavljamo u veliku šerpu.

Stavljamo na ringlu i nakon što provri blaniširamo u porcijama paprike tri minuta, vadimo i tako do kraja.

Nakon toga ređamo paprike u tegle, stavljajući između njih čenove belog luka i listove celera. U vruću marinadu može da se doda i nekakav konzervans.

Prelivamo tegle, zatvaramo poklopcima i okrećemo nazad dok se potpuno ne ohladi.

Beleška: Konzervans, koji koristimo je u odnosu 1 kesica na 2 litra marinade i 5 kg povrća.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar