Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirane paprike sa šargarepom i belim lukom

Marinirane paprike sa šargarepom i belim lukom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k410
Marinirane paprike sa šargarepom i belim lukom
Fotografije: Anonymous
1 / 6
29/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Marinirane paprike, za koje uvek ima mesta na trpezi - i da nema, napravićemo"

Potrebni sastojci

  • paprike - oko 1.5 kg crvene, zelene i žute
  • šargarepa - 500 g
  • celer - 5 - 6 strukova
  • beli luk - 1 glavica
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 20 zena
  • marinada
  • voda - 600 ml
  • sirće - 6 % 200 ml
  • so - 3 supene kašike, pune
  • šećer - 8 supenih kašika
  • ulje - 50 ml
  • aspirin - po 1 na svaku teglu sa poklopcem ( za 4 tegle)
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike očistimo od semenki, šargarepu oljuštimo i isečemo na polumesec, a manje na krugove. Isečemo paprike na trake, pomešamo sa šargarepim i celerom. U šerpi ugrevamo vodu, sirće, so, šećer, lovorov list, zrna bibera.

Kad provri, sipamo u delovima isečeno povrće i ostavljamo da se kuva 4-5 minuta. Vadimo rešetkastom kašikom i tako dok ne potrošimo. Skidamo sa vatre i ostavljamo da se marinada malo ohladi.

Posipamo isečenom mirođijom i isečenim čenovima belog luka, promešamo da se sastojci pomešaju. Na dno tegle sa poklopcem stavljamo 1 izmrvljen aspirin i dodajemo 2 supene kašike tople marinade.

Protresemo malo da se tegla ugreje i punimo povrćem. Kutlačom prelivamo marinadu do ivica i zatvaramo poklopcem.

Dobijamo ukupno 4 tegle. Uvijamo toplim ćebetom ili guberom da budu na toplom do ujutru i čuvamo na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: