Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Domaća torta iz mamine sveske

Domaća torta iz mamine sveske

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k439
Domaća torta iz mamine sveske
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
23/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Otvorila sam maminu svesku i specijalno za vas izabrala najukusniju domaću tortu."

Potrebni sastojci

  • ZA KORU
  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 1 1/2 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 2 šolje
  • vanila - 1 kesica
  • ZA SIRUP
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 4 kašike
  • ZA KREM
  • šlag - 1 kesica belog
  • šlag - 1 kesica sa kakaom
  • sveže mleko - 600 ml
  • ZA UKRAŠAVANJE
  • orasi - mleveni
  • šećerne mrvice - šarene
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok pobele. Stavite sodu bikarbonu u kiselo mleko, promešajte i dodajte umućenim jajima.

Prosejte brašno i dodajte ga tečnim sastojcima. Dodajte ulje i vanilu. Mešajte dok se smesa ne ujednači.

Podelite smesu na dva dela. Sipajte jedan deo u podmazan i ugrejan pleh. Ispecite koru. Uradite isto i sa preostalom smesom.

Sačekajte da se kore ohlade. Napravite sirup od šećera i vode. Prelijte ohlađene kore toplim sirupom.

Umutite šlag prema uputstvu. Napravite tortu, tako što ćete kore premazivati kremom. Ukrasite tortu mlevenim orasima i šarenim mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: