Pržene sitne paprike za zimu

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
43
284
25/09/2020
"Šta je zima bez tegli sa prženom paprikom ... "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano148
  • Pregledi tokom meseca99
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprika - 1 kg, poslednja berba, sitne
  • beli luk - glavica
  • biber - 10 g, u zrnu
  • celer
  • peršun
  • ulje - za prženje
  • Za marinadu
  • so - 7 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • sirće - 10 kašika
  • ulje - 5 kašika
  • voda - 1 čaša
* merne jedinice
Zimnica

Način pripreme

Sakupljene sitne paprike operite i dobro osušite.

U tiganju zagrejte ulje i pržite paprike dok ne omekšaju, ali ne previše, jer će ostati samo ljuska. Nakon toga pripremite tegle - otprilike 7 malih tegli.

Na dno tegle stavite beli luk nasečen na komade, peršun, celer, zrno bibera i nakon toga napunite tegle sitnim paprikama, pa pripremite marinadu.

U malu šerpu stavite sastojke i zagrejte smesu da proključa. Marinadom prelijte papriku u teglama i odmah zatvorite poklopcima dok je toplo. Nema kuvanja tegli, samo ih okrenite poklopcima na dole i gotove su ya zimu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar