Način pripreme
Paprike ribice se veoma dobro operu i posuše krpom.
Drške se odseku na pola, ne u potpunosti kako bi moglo lako da se hvata prilikom vađenja iz teglice.
Paprike se ređaju u tepsiju sa rupicama.
Rerna se zagreva na 220 stepeni sa ventilatorom. Tepsija se stavlja na rešetku rerne na srednju visinu u rernu.
Odozdo na dno rerne se stavlja tepsija, zato što prilikom pečenja paprika kapaju.
Tepsija ne sme da se stavlja direktno ispod tepsije sa paprikama, zato što će smetati ravnomernom pečenju paprika.
Paprike ribice se peku 20 minuta na 200 stepeni sa ventilatorom.
Peršun se očisti od drški, veoma dobro se opere i sitno se isecka.
So se pomeša sa šećerom i dodaje se 50 ml maslinovog ulja. Veoma dobro se izmeša.
U teglu tipa Omnija na dno se ređa jedan red peršuna.
Odozgo se stavljaju toplo ispečene paprike, nakon čega se stavlja drugi red peršuna.
Ovo se ponavlja dok se teglica ne napuni, završava se peršunom.
Smesa so solju, sirćetom i maslinovim uljem se sipa u teglu.
Nakon toga teglica se puni sirćetom, tako što se paprike sa peršunom pritiskaju kako bi izašao vazduh.
Sirće se sipa do grla tegle sa paprikama.
Tegla se zatvara poklopcem, tako što se u sledećih 60 minuta okreće nekoliko puta na poklopcu.
Čuva se u frižideru celu zimu.
Sastojci u receptu Paprike ribice za zimu su za 1 teglu tipa Omnija.