Krompir janija sa pilećim batacima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
137
736
28/09/2020
"Klasika o kojoj ćete čuti samo pohvale - krompir janija sa pilećim batacima "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano262
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • pileći bataci - 3 koamda, celi, sa delom leđa
  • so - po ukusu
  • paradajz pire - 2 kašike
  • šećer - 1 prstohvat
  • biber - po ukusu
  • ulje - 30 ml
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileće batake i sečemo ih po hrskavici na pola.

Zagrevamo u dubokoj šerpi ulje i zapečemo kratko meso sa obe strane. Vadimo iz šerpe.

U istoj masnoći dinstamo na sitno isečen luk i šargarepu. Sipamo oljušten i na kocke isečen krompir i promešamo.

Dodajemo paradajz pire i prstohvat šećera i zapržimo. Vraćamo nazad meso i dolivamo vodu, oko litar.

Solimo i stavljamo biber po ukusu. Smanjujemo ringlu na srednji stepen i ostavljamo da se krčka pod poklopcem 30-40 minuta.

Sklanjamo poklopac i dodajemo brašno rastvoreno u malo hladne vode, da se zgusne sos. Ostavljamo još 15 minuta na ringli bez poklopca.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar