Pijano pile sa prepolovljenim krompirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
28/09/2020
"Kada je pile pijano, a krompir prepolovljen, kombinacija je opasno ukusna i mnogo uspešna "
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano126
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad (veće)
  • krompir - 6 - 7 komada
  • pivo - 1/2 konzerve
  • maslac - 100 g
  • pileći začin - 1 - 2 - kašike (čaroban ukus)
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice
Pečeno Pile

Način pripreme

Ohlađeno pile operite i isecite po grudima.

Pospite pileći začin i dobro natrljajte sa malo ulja da se polepi.

Krompir oljuštite i svaki prepolovite po dužini.

Njih takođe začinite posipajući malo aleve paprike.

Poređajte krompir na dno posude za pečenje i stavite pile, kao što se vidi na slici.

Pospite alevom paprikom u prelijte pile sa malo istopljenog maslaca.

Sipajte pivo u posudu za pečenje u šolju vode.

Stavite pile sa krompirom da se peče na 180 stepeni (slabija rerna).

Nekoliko puta prelivajte pečeno pile sa maslacem i bujonom koji je u posudi.

Nek vam je slatko uz pijano pile sa prepolovljenim krompirom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar