Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Milibrot kiflice sa nadevom

Milibrot kiflice sa nadevom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Milibrot kiflice sa nadevom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
20
"Dijetu mogu držati samo oni ljudi koji nisu pročitali naš recept za milibrot kiflice sa nadevom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g, beli
  • sveže mleko - 190 ml, rastopljeno
  • maslac / 70 g, rastopljen
  • suvi kvasac - 5 g
  • vanila - 1 komad
  • so - 2/3 prstohvata
  • sir - ili slatko (za nadev)
  • susam - i seme maka (za posipanje)
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Koristite ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Radite mikserom, ali testo možete mesiti i ručno.

Brašno sipajte u posudu miksera, dodajte suvi kvasac, šećer, vanilu i promešajte, pospite sa malo soli po ukusu. Sipajte toplo sveže mleko, smenjujte sa ohlađenim rastopljenim maslacem.

Mutite na umerenoj brzini dok se ne napravi lopta od testa, oko 7-10 minuta. Proverite da li je dobro umešeno po tome što ivice miksera treba da budu čiste, tj. cela smesa da se sakupi na jednu žicu za mućenje.

Skinite sa miksera, premesite jedan-dva puta, oblikujte lepu loptu od testa i stavite u namazanu posudu da nadođe, pokrijte na oko 60 minuta.

Pripremite nadev po izboru. Odabrala sam da jedan deo kiflica bude sa slanim nadevom od sira, a drugi sa želeom od dunja. Specijalni žele od dunja se seče na male pravougaonike i nikad se ne razliva, nezavinsno od temeprature na kojoj se peče, to je njegova prednost.

Izvadimo nadošlo testo i delimo na 3 dela. Svaki deo /nije potrebno da pospemo radnu površinu brašnom, ne lepi se/ razvijemo klagijom na oko 2-3 mm, isečemo na trouglove, stavljamo nadev i uvijamo u čvrste kiflice.

Poređamo u pleh za pečenje sa malim razmakom jedan od drugog. Ostavljamo ponovo da nadođe oko 20 minuta. Namažemo jajetom, posipamo semenom maka ili susamom. Za pečenje milibrot kiflica uvek koristim samo belance, to je po izboru.

Pečenmo na 180 stepeni oko 12-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: