Način pripreme
Paprike očistimo od semenki, šargarepu oljuštimo i isečemo na polumesec, a manje na krugove. Isečemo paprike na trake, pomešamo sa šargarepim i celerom. U šerpi ugrevamo vodu, sirće, so, šećer, lovorov list, zrna bibera.
Kad provri, sipamo u delovima isečeno povrće i ostavljamo da se kuva 4-5 minuta. Vadimo rešetkastom kašikom i tako dok ne potrošimo. Skidamo sa vatre i ostavljamo da se marinada malo ohladi.
Posipamo isečenom mirođijom i isečenim čenovima belog luka, promešamo da se sastojci pomešaju. Na dno tegle sa poklopcem stavljamo 1 izmrvljen aspirin i dodajemo 2 supene kašike tople marinade.
Protresemo malo da se tegla ugreje i punimo povrćem. Kutlačom prelivamo marinadu do ivica i zatvaramo poklopcem.
Dobijamo ukupno 4 tegle. Uvijamo toplim ćebetom ili guberom da budu na toplom do ujutru i čuvamo na hladnom mestu.