Način pripreme
Zeca dobro operemo. Isečemo na 2 dela po dužini.
Luk očistimo i isečemo na okrugle kriške. Ravnomerno rasporedimo po dnu dubokog pleha.
Zeca dobro posolimo sa svih strana i stavljamo na podlogu od luka.
Beli luk oljuštimo i isečemo na pola. Vrhom noža u zecu napravimo otvore u koje stavljamo komade belog luka.
U posudu sipamo vino i pivo. Dodajemo ulje i soja sos. Začinimo majčinom dušicom, origanom, biberom. Promešamo.
Dodajemo brašno i alevu papriku i dobro promešamo. Zeca prelivamo gotovom marinadom. Pleh uvijamo u foliju i ostavljamo u frižider na nekoliko sati da se ohladi.
Nakon toga ugrevamo rernu na 200 stepeni. Stavljamo zeca da se peče.
Kad provri, smanjujemo rernu na 170 stepeni. Pečemo zeca oko 2 sata.
Nakon toga skidamo foliju i zeca namažemo maslacem. Vraćamo u rernu da se peče. 2-3 puta zeca iz rerne prelivamo preostalom marinadom u plehu uz pomoć kašike.
Za oko 20 minuta zec je gotov. Dobijamo neverovatno ukusnog i sočnog zeca sa vinom iz rerne.