Punjeni pitomi zec

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Punjeni pitomi zec
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
03/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Pitomi ili divlji - važno je da je dobro pripremljen, a sa ovim receptom nećete pogrešiti"

Potrebni sastojci

  • zec - 2.5 - 3 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • zečije iznutrice
  • luk - 1 glavica
  • nana - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo zeca od unutrašnjost i sačuvamo džigerice.

Luk sitno iseckamo.

U tiganju sa uljm dinstamo iseckani luk dok ne omekša, nakon toga dodajemo sitno iseckane džigerice i pirinač.

Promešamo dobro i dodajemo začine, sitno iseckanu nanu, biber i so.

Gotovim nadevom punimo stomak zeca i ušivamo ga koncem.

Ako ostane nadeva stavljamo ga oko zeca.

Stavlamo ga u dubok pleh i prelivamo vodom.

Pokrivamo folijom i stavljamo u rernu da se peče.

Pre nego što izvadimo zeca, pomeramo foliju pečemo oko pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: