Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa škampima i pavlakom (taljatele Toskano)

Taljatele sa škampima i pavlakom (taljatele Toskano)

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Taljatele sa škampima i pavlakom (taljatele Toskano)2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Da li osećate aromu ljubavi prema ukusnoj hrani i dobroj kuhinji, koja dolazi od ovih škampa?"

Potrebni sastojci

  • taljatele - oko 400 g
  • luk - srednje mala glavica
  • belo vino - 1/2 šolje, suvo
  • kisela pavlaka - 300 g
  • žumanca - 2 komada
  • škampi - oko 300 do 400 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber - u prahu
  • so
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Testenina se skuva prema uputstvu na pakovanju. Iscedi se i ostavlja se sa strane.

Škampi ako nisu unapred blanširani se skuvaju u kipućoj vodi dok ne porumene. Ocede se.

U posudu se sipa maslinovo ulje, zagreva se na umerenoj vatri i dodaju se iseckani čenovi belog luka i jako usitnjen luk, dinsta se dok ne omekšaku nekoliko minuta - 2-3 minuta.

Dodaju se pavlaka, vino, sačeka se nekoliko minuta, oko 1-2 da ispari vino, promeša se i dodaju se prethodno viljuškom umućena žumanca. Meša se energično i kuva se na umrenoj ringli dok se ne zgusne.

Posipa se solju i biberom po ukusu. Dodaju se škampi i testenina i ostavlja se nekoliko minuta na ringli dok se jelo ne zagreje. Posipa se bosiljkom.

Beleška: Koristila sam blanširane škampe. Glavicu luk sam narendala na najsitnije rende, da se ne oseća u jelu, već da ima samo blagu aromu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: