Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Pareni patlidžan

Pareni patlidžan

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Pareni patlidžan2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Ne propustite da spremite pareni patlidžan sada, ako želite da uživate u ukusnim zimskim salatama i predjelima posle!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 5 kg
  • sirće - 750 ml, vinsko
  • ulje - 500 ml
  • šećer - 200 g
  • lovorov list - 10 komada
  • biber - 1/2 pakovanja
  • beli luk - 2 glavica
  • peršun - ili celer
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sirće, ulje i šećer i stavite ih da provru. Isecite paltidan slično lubenici - na kriške i ubacujte ih u salamuru na deset minuta. Poparite tako sav patlidžan i ostavite ga da odstoji 7 sati.

Pomešajte iseckan beli luk, peršun, celer, alevu papriku, lovorov list i so. Dobro ih promešajte i dodajte patlidžan.

Nakon što ponovo promešate, rasporedite smesu u tegle. Zatvorite dobro poklopcima u sterilišite 6 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: