Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Prženi patlidžan u teglama

Prženi patlidžan u teglama

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51715111200
Prženi patlidžan u teglama1 / 2
10/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Da znate da je toliko ukusno, da vam garantovano neće biti dovoljno!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan
  • ulje - za prženje
  • so - za posipanje
  • limun
  • peršun - strukovi
  • sirće - jednak deo sa uljem.
  • ulje - preostalo prilikom prženja patlidžana, jednak deo sa sirćetom
  • so - po ukusu
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • piment - nekoliko zrna
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Nije navedena količina, zato što zavisi broj tegli od vas.

Očišćeni patlidžan isecite na kriške po dužini i posolite obilno da se ocedi gorak sok 1-2 sata.

Nakon toga prelijte i pržite dok ne bude gotov sa obe strane u ugrejanom ulju.

Prženi patlidžan ostavite 1 noć da odstoji. Drugog dana poređajte u tegle, između stavite krugove limuna i strukove isečenog peršuna i beli luk.

Zatvorite tegle i ostavite na 1 noć da stoje tako. Za to vreme treba da se odvoji dosta ulja.

Preostalo ulje iz prženja prokuvajte sa jednakim delom sirćeta, soli po ukusu i začinima. Dodajte marinadu u tegle i zatvorite. Sterilizujte 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: