Način pripreme
Operite pileće šnicle od bataka pod tekućom vodom, osušite kuhinjskim ubrusom.
Stavite šnicle u posudu sa poklopcem i isecite luk i beli luk na sitno, pospite solju i biberom po ukusu.
Dodajte ljutenicu i promešajte dobro, ostavite da se mariniraju ne manje od 30 minuta. Izvadite šnicle iz marinade i očistite ih od nje.
Oljuštite krompir, isecite na krupnije kriške i stavite ih u istu marinadu i ako je potrebno posolite, promešajte.
Namažite dno posude za pečenje sa poklopcem sa malo masnoće, poređajte šnicle na rastojanju jednu od druge i popunite slobodan prostor krompirom.
Zatvorite poklopac posude i stavite je u prethodno zagrejanu rerni na 200 stepeni, pecite piletinu sa krompirom oko 40-60 minuta.
Aromatične i sočne pileće šnicle sa krompirom su gotove. Prijatno!