Način pripreme
Da biste napravili picu sa svežim pečurkama i maslinama prvo sipajte brašno u veliku posudu. U centru napravite udubljenje gde ćete staviti izmrvljeni kvasac. Kvasac zalijte sa malo tople vode, a zatim dodajte šećer, so i ulje.
Pomešajte sve sastojke postepeno dodavajući svu vodu. Kada se testo oblikuje, prebacite ga na nabrašnjenu radnu površinu i počnite da mesite dok ne postane meko i elastično (otprilike 10 minuta).
Nakon toga testo vratite u nabrašnjenu posudu, pokrijte ga vlažnom krpom i ostavite da nadođe na toplom mesto dok ne udvostruči svoju zapreminu (otprilike sat i po vremena). Dok čekate da testo nadođe, pripremite nadev za picu.
Pripremite pečurke tako što sa stabla odsečete delove u obliku prstena, nakon čega ih očistite vlažnom krpom - ako su mnogo prljave, operite ih pod mlazom vode. Posušite ih i sitno naseckajte.
Kada testo nadođe uzmite ga i podelite na 3 jednaka dela. Uzmite prvi deo i razvijte ga u tanak disk. Odozgo premažite paradajz pireom i naseckanim pečurkama i pecite na 190°C otprilike 15-20 minuta.
Nekoliko minuta pre kraja kuvanja izvadite tepsiju iz rerne i stavite na picu sa mocarelom naseckanom na kockice i maslinama očišćenim od koštica.
Ponovo stavite u rernu i kada se mocarela pretvori u niti, pica će biti gotova, tada je izvadite iz rerne i pospite mlazom ulja i šakom origana.
Ponovite postupak sa ostala 2 dela testa i konzumirajte pice dok su vruće (ali biće one ukusne i dok su tople).