Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Šnicle»Teleće šnicle sa svežim pečurkama i nanom

Teleće šnicle sa svežim pečurkama i nanom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2434k257
Teleće šnicle sa svežim pečurkama i nanom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
19/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Toliko aromatične i toliko krhke teleće šnicle postaju samo po ovom receptu, zar ne verujete?"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • pečurke - 8 komada, sveže (velike)
  • mladi luk - 2 struka
  • nana - 10 strukova (sveža)
  • balsamiko sirće - 1 kašika
  • šećer - prstohvat
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teleće meso na srednje debele šnicle. Začinite ih sosom koji ste dobili mešavinom začina.

Dobro je da odstoje bar jedan sat, da se mariniraju. Zagrejte ulje u zapržite sa obe strane.

Pečurke isecite na krupne parčiće i stavite da se prže. Pred kraj prženja dodajte sitno isečenu nanu i mladi luk.

Zapržite sve zajedno i servirajte sa aromatičnim pečurkama u maslacu i nani.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: